ανανέωση

Μετά από την δυσπραγία κάποιου καιρού, διέκοψα την σιγή μου κι επανήλθα σε δράση.

Προσωρινή ; Συνεχή ; Κατά διαστήματα ; Δεν ξέρω. Το κέφι, το υλικό, οι συνθήκες και ο καιρός θα δείξουν.

Πάντως το περιεχόμενο του άρθρου που διαβάζετε τώρα έχει διπλό στόχο.

Κατ’ αρχήν, θέλω απλώς να ενημερώσω, αυτούς που ενδεχομένως ενδιαφέρονται, ότι στο μενού »η δουλειά του Φώτη», με κάποιες νέες προσθήκες βρίσκονται ανανεωμένες οι ενότητες  »φωτο – σκίτσα» , «σε κίνηση» , »μαύρο – άσπρο» . Στο ίδιο ακόμα μενού, έχει προστεθεί μια νέα ενότητα : ο »γυάλινος κόσμος».

Στο σύνολο αυτών των ενοτήτων παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό, πρωτότυπο ή επεξεργασμένο.

Με την ευκαιρία όμως της ανάρτησης αυτού του άρθρου, θέλω ακόμα να επισημάνω κάποιες ιδιαιτερότητες στην διαχέιρηση του blog.

Ο λόγος είναι καθαρά διαδικαστικός. Η συνολική ύλη του blog παρουσιάζεται μέσα από δύο χαρακτηριστικές κατηγορίες : τα »άρθρα» που έχουν δυναμική υπόσταση και τις »σελίδες» που νοούνται ως στατικές. Ο μηχανισμός κτισίματος του blog είναι τέτοιος, που ενώ επιτρέπει την άμεση εμφάνιση κάθε νέου στοιχείου που αναρτάται με την μορφή »άρθρου», δεν επιτρέπει το ίδιο σε νέα »σελίδα» ή σε οποιαδήποτε ανανέωση και συμπλήρωση υλικού των υπαρχουσών »σελίδων».

Για τον λόγο αυτό, στην περίπτωση που γίνεται κάποια αλλαγή ή προσθήκη σε υπάρχουσα »σελίδα» ή δημιουργείται μια νέα, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ενημέρωσης παρά μόνο με το χειροκίνητο ψάξιμο και την περιήγηση στο blog, όσων κάτι τέτοιο τους γεννά το ενδιαφέρον,.

Εκτός κι εάν οι αλλαγές αυτές επισημανθούν με την καταχώρηση τους σε ένα νέο »άρθρο». Όπως σήμερα.

Στο παρόν blog οι »στατικές» αυτές »σελίδες» βρίσκονται κάτω από τις επί μέρους ενότητες των μενού που ενεργοποιούνται με την χρήση των δύο χαρακτηριστικών κουμπιών τα οποία εμφανίζονται σταθερά κατά την διάρκεια περιήγησης, αριστερά και δεξιά στο επάνω μέρος της οθόνης.

Χαρακτηριστικά, με το δεξιό κουμπί ενεργοποιείται η ενότητα »fo-me», σχετική με την ονομασία του blog, και με το αριστερό κουμπι ενεργοποιούνται οι ενότητες »Home» και »σχετικά με αυτό το blog», καθώς και οι ενότητες »η δουλειά του Φώτη», »η δουλειά της Μαίρης» και »με το βλέμμα στους φίλους»,οι τελευταίες με επί μέρους υποενότητες.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Φώτης Λαμπρινός

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s